Italiaanse gespurtel bereid met Brand Up
(0)

Italiaanse gespurtel bereid met Brand Up

Er bestaan vele manieren om bier in recepten te verwerken, en dit is er een variant van! Uiteraard heerlijk om een Brand Up bij te drinken.

Ingrediënten

  • flesje Brand Up
  • 2 zalmmoten á 150 gr
  • 300 gr verse pasta
  • 6 tomaten
  • 250 gr sugarsnaps
  • olijfolie
  • knoflook
  • prei
  • peper en zout

Bereiding

Snijd de tomaten, prei en knoflook in kleine stukjes.

Zet een pan met water op het vuur met daarin de prei en 2/3 van de knoflook. Haal de pan van het vuur als het begint te koken.

Braadt de zalm licht aan en gaar het verder in 5 minuten in de oven op 150°C.

Voeg een halve flesje Brand Up toe aan de pan met knoflook en prei en zet het weer op het vuur.

Voeg er dan een grote scheut olijfolie aan toe en strooi er een beetje peper en zout naar smaak bij.

Gooi tenslotte de verse pasta erbij en laat het 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat het geheel nog even kan nagaren.

Zet een andere pan op het vuur en voeg een beetje olijfolie aan toe.

Doe de sugarsnaps in de pan en voeg de tomaten en de rest van de knoflook erbij.

Doe er dan de basilicum en 2 scheuten Brand Up bij.

Blijf de peultjes en tomaten omdraaien tijdens het bereiden. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het even nagaren.

Dien de pasta in een schaal op, met de zalmmoten erboven op. Drapeer de sugarsnaps en tomaten rondom.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht