Voeg toe aan favorieten
Kaas- en spekwafels  met kruidenslaatje
(0)

Kaas- en spekwafels met kruidenslaatje

Ingrediënten

  • 100 gerookt ontbijtspek, klein gesneden
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 50 g boter, gesmolten
  • 100 g Parmezaan, geraspt
  • 1 el olie + extra om
  • in te vetten
  • 75 g waterkers (alleen de blaadjes) of rucola
  • 15 g dragon, fijngesneden
  • 15 g platte peterselie, fijngesneden
  • 10 g dille, fijngesneden
  • sap van ½ limoen
  • 2 el pistachenoten, grof gehakt
  • optioneel: 4 gebakken eitjes

Bereiding

Bak in een koekenpan het ontbijtspek krokant en laat uitlekken op keuken­papier. Doe de bloem en het bakpoeder met peper en eventueel zout in een kom en meng. Voeg de eieren, de karnemelk, de boter en vervolgens het uitgebakken spek en de kaas toe.

Vet een wafelijzer in met olie en schep er met een (soep)lepel het beslag in en bak goudbruine hartige wafels. Herhaal tot het beslag op is.

Meng de waterkers met de fijngesneden kruiden, het limoensap, de olie en de pistachenoten. Schep een pluk van de kruidensla op elke wafel en serveer – lekker met een gebakken eitje!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  12.99
[279,0000 - 0] 0036323444