Voeg toe aan favorieten
Kaasfondue
(0)

Kaasfondue

Benodigd: Kaasfondue pan en fondue vorken

Ingrediënten

  • 200 gram champignons
  • 80 gram boter
  • 80 gram bloem
  • 120 cl Breugem Tripel 
  • 150 gram jong belegen kaas
  • 100 gram vacherin 
  • 100 gram gruyère
  • zout en peper
  • Dippers: Stokbrood, bloemkool, broccoli, wortel, komkommer, paprika, ui, bleekselderij, kerstomaatjes en gekookte krieltjes. 
  • In de zomer kun je ook ananas, aardbei en appel erbij doen.

Bereiding

Breek de steel uit de champignons. En leg ze 5 minuten in de oven die je op op 160 graden Celsius zet. Maak een roux door de boter te laten smelten in een pan en voeg daar de bloem bij. Roeren met garde tot gladmengsel. Voeg daarna beetje voor beetje het bier toe, zet het vuur laag! Anders wordt de smaak te bitter.
 
Roer het tot gladde saus zonder het te laten koken. Voeg nu steeds een beetje de drie kazen toe en roer tot het gesmolten is. Is het te dik, dan kun je nog wat bier toevoegen. Breng het op smaak met zout en peper.
 
Serveren met stokbrood, bloemkool, broccoli, wortel, komkommer, paprika, ui, bleekselderij, kerstomaatjes en gekookte krieltjes. En in de zomer ook de ananas, aardbei en appel erbij doen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.99
[97,0000 - 0] 0001020121
  16.49
[43,0000 - 0] 0302368000