Voeg toe aan favorieten
Kaasplankje met salsa
(0)

Kaasplankje met salsa

Een goede kaasplank is een kunstwerk op zich. De variatiemogelijkheden zijn onbeperkt en er is dan ook geen standaard kaasplank. Een kaasplankje is naast een culinaire verrassing ook een lust voor het oog. Deel uw kaasplank in naar eigen voorkeur, en die van uw gasten natuurlijk. Maak van uw kaasplank een belevenis!

Ingrediënten

  • ½ citroen, schoongeboend 
  • 250 gr dadels, ontpit 
  • 50 gr walnoten, fijngehakt 
  • 2 el verse basilicum, fijngesneden 
  • 250 gr roombrie 
  • 150 gr blauwaderkaas, bijvoorbeeld bleu d'Auvergne
  • 150 gr port salut of kernhem kaas 
  • 250 gr oude boerenkaas

Bereiding

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

Snijd de dadels heel fijn en meng ze met de citroenrasp, het citroensap, de walnoten en het basilicum. Laat dit minstens 15 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Leg de brie, blue d'Auvergne, port salut of kernhem en boerenkaas op een grote plank en zet de dadelsalsa in een schaaltje in het midden.

Serveer met puntjes mueslinotenbrood, Boulogne stokbrood en pain de campagne.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.89
[336,0000 - 0] 0106690000
  1.99
[895,0000 - 0] 0732559000
  2.09
[6,0000 - 0] 0051594000
  2.29
[2466,0000 - 0] 0734144000
  2.49
[44,0000 - 0] 0056952000
  2.79
[60,0000 - 0] 0001011895
  2.99
[619,0000 - 0] 0001011955
  5.49
[728,0000 - 0] 0040282000
  5.99
[921,0000 - 0] 0031178000
  6.99
[156,0000 - 0] 0029254000