Voeg toe aan favorieten

Kaaswafels

Kaaswafels
(0)

Kaaswafels

Ingrediënten

  • 250 g bloem, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren, gesplitst
  • 325 ml karnemelk
  • 50 g boter, gesmolten
  • 100 g Gruyère, geraspt
  • zonnebloemolie (om in te vetten)
  • 6 el crème fraîche
  • 1 biologische citroen, de schil geraspt
  • 10 takjes bieslook, fijngesneden

Bereiding

  1. Meng de bloem met het bakpoeder in een kom. Voeg de eidooiers toe. Meng er met een mixer of garde rustig de karnemelk door. Meng de boter en kaas erdoor en voeg flink wat peper toe.
  2. Klop de eiwitten in een schone kom stijf en spatel ze door het beslag.
  3. Verhit een wafelijzer, vet in met wat zonnebloemolie. Schep het beslag in het wafelijzer zodat het de bodem in een laag van ca. 1 cm bedekt. Doe het deksel erop en laat op middelhoog vuur in ca. 6 minuten gaar en goudbruin worden. Gebruik je een wafelijzer op het fornuis, keer deze dan halverwege. Snijd de wafels in kwarten.
  4. Meng voor de dip de crème fraîche met de citroenschil en de bieslook. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Serveer de wafels zo vers mogelijk met een schepje crème fraîche.
Tip: Geen wafelijzer? Bak dan van dit beslag kleine poffers of pannenkoeken.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  12.99
[351,0000 - 0] 0301647000