Kabeljauw (gerookt) met vanillesaus
(0)

Kabeljauw (gerookt) met vanillesaus

Dit is een recept uit het boekje 'Beleef de pure smaak...'. Hier staan 20 wereldgerechten met Classic Malt Whisky's in.

Ingrediënten

  • p.p. 180 gram kabeljauwloin met vel (mooiste stuk)
  • 1 fles witte wijn
  • 0,1 liter krachtige visbouillon
  • 2 drams Glenkinchie voor de saus en 2 dram Gelkinchie voor de vis
  • 1/2 winterwortel
  • 100 gram knolselder
  • 1 stengel bleekselder
  • 1/2 prei
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 0,5 liter kookroom
  • handje grove rooksnippers

Bereiding

Wel de rooksknippers in een dram Glenkinchie 24 uur van te voren. Snij vervolgens de wortel, ui, selder, prei en knoflook grof en fruit deze in passende saus pan aan. Blus het af met witte wijn en voeg de vanille suiker toe. Laat het geheel tot 1/2 inkoken. Ondertussen de kabeljauwloins inwrijven met de drams Glenkinchie en peper en zout. 

Zeef de basis van de saus en doe het vervolgens terug in de pan. Voeg de room, 2 drams Glenkinchie en vanillestokjes toe. Voeg de visbouillon toe en laat de saus tot de juiste dikte inkoken en breng het op smaak met peper en zout. Verwijder vervolgens de vanille stokjes.   

De rookoven opstoken tot 150 graden en de rooksnippers op de smeulende kooltjes leggen met hierop de kabeljauw en deze laten garen voor 15 minuten.

Serveer met peulgroente en romige aardappelpuree. Schep er wat saus omheen en eventueel afgarneren met dille en Cherry tomaatjes.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  37.99
[59,0000 - 0] 0346896000