Kabeljauw  uit de oven
(0)

Kabeljauw uit de oven

Laat de kabeljauw ontdooien in de koelkast en sprenkel er wat citroensap overheen. Doe dit ook met verse kabeljauw en haal de vis ongeveer een half uurtje voor de bereiding uit de koelkast zodat het even op kamertemperatuur komen, want dat scheelt absoluut in smaak.

Ingrediënten

  • 250 gr kabeljauwfilet, vers of diepvries
  • 2 tomaten
  • 2 el kaas, geraspt
  • 400 gr Italiaanse roerbakgroenten
  • 2 tl olie
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 80 gr gekookte pasta
  • citroensap
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C.

Leg de kabeljauwfilets op aparte vellen aluminiumfolie.

Was en snijd de tomaten in plakken en leg ze op de filets.

Strooi er peper en zout naar smaak over en strooi tot slot de geraspte kaas erover.

Vouw de pakketjes dicht, zorg ervoor dat er wat ruimte aan de bovenkant over is en leg ze in de oven voor 20-25 minuten.

Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

Roerbak de Italiaanse groenten in de olie in de laatste 4-6 minuten dat de vis aan het garen is.

Vouw de vispakketjes open en schep het eruit op voorverwarmde borden.

Serveer de groenten en pasta ernaast. Garneer de pasta met wat kruiden en sprenkel naar smaak wat kookvocht van de vispakketjes erover.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.09
[97,0000 - 0] 0062111000
  2.49
[379,0000 - 0] 0108960000