Voeg toe aan favorieten
Kabeljauw vispakketje
(0)

Kabeljauw vispakketje

Ingrediënten

  • verse kabeljauw voor 4 personen
  • (Winzer Krems Gruner Veltliner)
  • roomboter
  • bosje koriander
  • verse peper en Himalaya zout

Saus

  • 100 ml Kikoman soja saus
  • 1 el ahornsiroop
  • 1/2 rode peper, zonder zaden en in
  • kleine reepjes gesneden
  • 2 cm verse gember, geschild, platgeslagen en in kleine stukjes gesneden

Bereiding

Was de kabeljauw en dep deze droog. Leg de vis met een scheut wijn in een kom en strooi er wat zout en peper bij. Laat dit ongeveer 10 minuten staan. Maak dan van aluminium een pakketje waar de vis in gaat en doe hier een paar blokjes roomboter en wat koriander bij. Zorg ervoor dat de boter er niet uit kan lopen wanneer deze door de hitte smelt. De vis mag vervolgens voor 15 minuten op de barbecue.

Voor de saus meng je de sojasaus met de ahornsiroop, de gember en - afhankelijk van hoe pittig je het wilt maken - wat rode peper. Ik zou het steeds beetje bij beetje toevoegen, want het kan vrij pittig zijn.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  0.99
[326,0000 - 0] 0063371000
  1.99
[482,0000 - 0] 0205958000
  1.99
[310,0000 - 0] 0205575000
  2.29
[443,0000 - 0] 0751103000
  2.69
[28,0000 - 0] 0437014204
  2.79
[229,0000 - 0] 0212601000
  2.99
[342,0000 - 0] 0076511000
  8.99
[7,0000 - 0] 0076481000
  10.99
[1510,0000 - 0] 0071099000