Voeg toe aan favorieten

Kalfsoester met calvados appelsaus

Kalfsoester met calvados appelsaus
(0)

Kalfsoester met calvados appelsaus

Ingrediënten

  • 2 appels, geschild en in parten
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl cayennepeper
  • 100 g boter
  • 350 ml kalfsfond
  • 30 ml calvados
  • 4 kalfsoesters
  • Bosje groene asperges, gegaard
  • 1 el geroosterde amandelschaafsel
  • Aardappelpuree
  • Nootmuskaat

 

Bereiding

Bestrooi de appels met kruidnagel en cayennepeper. Bak ze goudbruin in de helft van de boter en blus af met calvados.
Voeg kalfsfond toe en laat inkoken tot sausdikte. Bak de kalfsoesters in de rest van de boter ca. 3 minuten 
per kant. Serveer met de saus, asperges met amandelen en aardappelpuree met een snufje nootmuskaat.

lekker om te serveren bij dit gerecht