Voeg toe aan favorieten
Kalkoenfilet met broccoli
(0)

Kalkoenfilet met broccoli

Kip, parelhoen en kalkoen zijn gemakkelijk te vervangen door elkaar. De kalkoen werd bij de Europese ontdekking van Amerika in eerste instantie zelfs aangezien voor een parelhoen. Maar kalkoen is net iets verfijnder en heeft een iets andere smaak. Het beest is afkomstig uit Noord en Centraal Amerika, waar hij door de Maya's gehouden werd. In de 16e eeuw werd de vogel in Europa populair op het menu. De Pilgrim Fathers namen kalkoenen mee naar Noord Amerika, maar dat was onnodig aangezien daar een grote, wilde soort bleek voor te komen: de wilde kalkoen. Deze soort wordt in Amerika traditioneel gegeten op Thanksgiving Day, de wereldberoemde ‘stuffed turkey’.

Ingrediënten

  • 400 gr kalkoenfilet
  • 200 gr broccoliroosjes
  • 2 el hoisinsaus (pikante saus gemaakt van sojabonen en diverse kruiden; verkrijgbaar bij grote supermarkten en Chinese toko’s)
  • 1 teentje knoflook, fijngeknepen
  • 3 el olijf- of zonnebloemolie
  • cayennepeper
  • peper uit de molen en zout naar smaak 

Bereiding

Spoel de broccoliroosjes af, laat ze in een vergiet uitlekken en kook ze beetgaar. Laat de roosjes dan afkoelen.

Snijd de kalkoenfilet in gelijkmatige blokjes en bestrooi die met een snufje zout.

Meng de hoisinsaus en de knoflook, voeg dan de blokjes kalkoenfilet toe en laat de blokjes 2 uur in het mengsel marineren.

Dep de kalkoen na het marineren met keukenpapier enigszins droog.

Verhit de olie in een wok en roerbak de blokjes kalkoen kort. Roer dan het restant van de marinade erdoor en verwarm het geheel kort. Breng het geheel op smaak met peper en zout en een mespuntje cayennepeper. 

Rijg de blokjes kalkoenfilet met de afgekoelde broccoliroosjes aan spiesjes en giet de marinade speels over de spiesjes en borden. Serveer met gebakken aardappeltjes.

 

Meng 1,5 dl Texels Skimme door de marinade en eventueel nog wat meer naar smaak tijdens het wokken.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  7.99
[1027,0000 - 0] 0464021242