Kalkoenfilet  met milde kerriesaus
(0)

Kalkoenfilet met milde kerriesaus

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 400 gram kalkoenfilet
  • 2 sjalotjes
  • 2 theelepels milde kerriepoeder
  • 3 eetlepels olijf- of zonneblomolie
  • 1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 radijsjes
  • blaadjes spinazie, snijbiet of loof van radijs
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Kalkoenfilet in kleine blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. Olie in een wok of braadpan verwarmen en de kalkoenfilet roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en kort bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en bouillon en milde kerriepoeder erbij doen. In ruim 20 minuten gaar stoven. Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en  crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over blaadjes spinazie, snijbiet of loof van radijs verdelen en met plakjes radijs garneren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.25
[4235,0000 - 0] 0103306000
  1.39
[388,0000 - 0] 0059528000
  1.69
[1400,0000 - 0] 0058831000
  2.09
[157,0000 - 0] 0062111000
  2.49
[20,0000 - 0] 0001011921
  2.49
[127,0000 - 0] 0108960000
  7.99
[1775,0000 - 0] 0034053000
  12.99
[410,0000 - 0] 0001015258