Voeg toe aan favorieten
Kastanjechampignons en roerei met tomaat
(0)

Kastanjechampignons en roerei met tomaat

recept Han Hidalgo Biertapas. Fingerfood met en bij bier

Ingrediënten

  • 12 kastanjechampignons
  • 2 eieren
  • 1 tomaat, ontveld en ontpit
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el slagroom, niet geklopt
  • 4 el preiringetjes
  • Peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Het steeltje uit de kastanjechampignons snijden, met een borsteltje schoon vegen en met een scherp mesje iets uithollen. Vervolgens in bijna kokend water kort beetgaar koken.

Met koud water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De preiringetjes in kokend water beetgaar koken, afspoelen en ook in een vergiet laten uitlekken. De tomaat in zeer kleine stukjes snijden. In een mengkom de eieren met de slagroom klutsen. Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten, stukjes tomaat toevoegen en roerbakken. Het eimengsel al roerend toevoegen. Hittebron verlagen en al roerend een smeuïg roerei bakken. Op smaak brengen met peper en zout. De holte met het roerei  vullen en de preiringetjes erover verdelen. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 6 en 8 vol%.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[279,0000 - 0] 0001019788
  2.29
[278,0000 - 0] 0044466000