Voeg toe aan favorieten

Kip-dadelsalade

Kip-dadelsalade
(0)

Kip-dadelsalade

Ingrediënten

  • 6 el Licor 43
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 4 el (heldere) appelsap
  • 4 el olijfolie (van goede kwaliteit)
  • peper
  • zout
  • 2 handenvol waterkers
  • 10 radijsjes
  • 100 gram dadels
  • ½ gegrilde kip (liefst biologisch, van de poelier)
  • 125 g buffelmozzarella

Bereiding

  1. Klop een dressing van Licor 43, mosterd, appelsap, olijfolie en -naar smaak- peper en zout.
  2. Verwijder (te) dikke steeltjes van de waterkers. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Ontpit, indien nodig, de dadels. Meng waterkers, radijs en dadels. Snijd mooie stukjes van de gegaarde kip en voeg ze toe aan de salade. Voeg toe aan de salade.
  3. Meng de salade met de dressing. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de salade. Bestrooi eventueel met wat extra peper.
Met gebakken aardappelen of brood wordt dit lunchgerecht een hoofdgerecht. Serveer dan met extra groente.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  20.49
[47,0000 - 0] 0001016855