Voeg toe aan favorieten
Kip met witlof
(0)

Kip met witlof

Ingrediënten

  • 1 hele kip (biologisch)
  • 4 el bloem
  • 40 g boter
  • 6 stronken witlof
  • snuf nootmuskaat
  • 4 el rietsuiker
  • 2 sjalotten
  • (2 flesjes Gouden Carolus Tripel (33 cl) )
  • 250 ml room
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Snijd de kip in 8 stukken. Bestrooi de delen met zout en peper en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom goudbruin in de boter en haal uit de pan.
  2. Halveer de stronken witlof en kruid ze met peper en zout en een snuf nootmuskaat. Bak de stukken witlof 3 min. met de rietsuiker in het bakvet van de kip.
  3. Voeg de sjalotten toe en laat 2 min. mee bakken. Schenk de flesjes Gouden Carolus Tripel over het witlof. Leg de stukken kip erop en laat 15 min. afgedekt stoven.
  4. Voeg de room toe en laat nog 10-12 min. op een laag vuur staan.
  5. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Leg de stukken kip en de witlof op een warme schaal en laat de saus inkoken tot de helft van de hoeveelheid. Overgiet de kip met de helft van de saus en garneer met de peterselie. Doe de andere helft van de saus in een sausschaaltje en serveer met aardappelkroketjes en een glas Gouden Carolus Tripel.
met Gouden Carolus Tripel

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.09
[919,0000 - 0] 0057045000
  5.99
[1384,0000 - 0] 0001016315
  8.99
[745,0000 - 0] 0001014145
  18.99
[367,0000 - 0] 0069013931