Kippannetje met tomaat en paprika
(0)

Kippannetje met tomaat en paprika

Nigella Lawson’s gastronomische hart ligt in Italië en met haar recepten roept ze de warmte, eenvoud en directheid van de Italiaanse keuken op.

Ingrediënten

  • 1 el knoflookolie
  • 1 bananensjalot of 1 kleine ui, gepeld en fijngehakt
  • 500 gr gefileerde kippenbouten, in stukjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 30 ml marsala
  • 1 blik á 400 gr tomatenstukjes
  • 1 tl zeezoutvlokken of ½ tl fijn tafelzout
  • geroosterde paprika’s, uitgelekt

Bereiding

Giet de olie in een kleine, vuurvaste kasserol of pan met dikke bodem en bak hierin de sjalot, veelvuldig roerend, tot hij zacht is.

Doe de stukjes kip en de oregano in de pan en roer goed.

Giet er de marsala bij en wacht tot die borrelend kookt. Doe dan de tomaten uit blik en het zout in de pan.

Vul het lege tomatenblik met water en giet dat in de pan, het blik schuddend en draaiend zodat je zo veel mogelijk tomaatresten meeneemt.

Knip de paprika's in stukjes en doe ze in de pan en laat alles aan de kook komen.

Draai dan het vuur laag en laat de saus zonder deksel 20 minuten zachtjes sudderen, tot het iets is ingedikt en de kip door en door gaar is.

Serveer het geheel in een voorverwarmde schaal.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.29
[100,0000 - 0] 0104817000
  8.99
[1007,0000 - 0] 0068241000