Voeg toe aan favorieten

Kippenbouten met groente en aardappels

Kippenbouten met groente en aardappels
(0)

Kippenbouten met groente en aardappels

Ingrediënten

  • 4 x kippenbout
 
Marinade
  • 10 cl olijfolie
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 3 knoflooktenen geperste knoflook
  • 1 rode peper in ringen gesneden
 
Groenten
  • 300 gram sugarsnaps
  • 200 gram kleine trostomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
Aardappels
  • 600 gram aardappelschijfjes (gekookt)
  •  olijfolie

Bereiding

Meng alle ingrediënten van de marinade en breng op smaak met peper en zout. Snij met een vleesmes bij iedere kippenbout een paar inkepingen zodat de marinade goed in kan trekken. Smeer de kip in met de marinade laat de kip minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Kook de sugarsnaps in 3 tot 4 minuten beetgaar. Leg ze na het koken in koud (ijs)water zodat ze niet verder doorgaren. Laat ze daarna uitlekken in een zeef. Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Verdeel de aardappeltjes over de bodem van de ovenschool. Leg de kippenbouten op een rek in de oven. Plaats de schaal met aardappelschijfjes direct onder de kip zodat de gemarineerde kip over de aardappels drupt. Gaar de kippenbouten 30 tot 40 minuten in de oven. Draai tussendoor de aardappelschijfjes een paar keer om. 5 minuten voordat je de schaal uit de oven haalt voeg je de trostomaten en de sugarsnaps toe. Als de kip gaar is leg je deze ook in de ovenschaal en kan deze geserveerd worden.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[596,0000 - 0] 1000001622