Voeg toe aan favorieten
Kippenpastei met filodeeg
(0)

Kippenpastei met filodeeg

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 350 g kipfilet, in reepjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 4 stengels bleekselderij, in halve maantjes
  • 1 tl gedroogde tijm of 4 takjes verse tijm, blaadjes fijngehakt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 125 ml witte wijn
  • 125 ml kippenbouillon
  • 4 el crème fraîche
  • 4 vellen filodeeg, ontdooid
  • 2 el boter, gesmolten
  • peper, zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190oC. Verhit de olijfolie en schroei de kip rondom dicht. Voeg de champignons, wortel, bleekselderij, tijm en peterselie toe en bak alles al omscheppend ca. 5 minuten.
  2. Smelt in een ander pannetje de (30 gram) boter en roer de bloem erdoor. Bak 1 minuut, zodat de bloemsmaak verdwijnt. Schenk er al roerende in delen de witte wijn en bouillon bij tot een mooie gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. Meng de saus met het kipmengsel en voeg eventueel naar smaak nog peper en zout toe. Roer de crème fraîche erdoor. Vul een ingevette mediumgrote ovenschaal met het kipmengsel.
  4. Leg de vellen filodeeg naast elkaar op het aanrecht en snijd ze diagonaal door. Vouw ze bij elkaar en leg ze gekreukeld op de kippenpastei. Bestrijk het filodeeg met de gesmolten boter.
  5. Bak de kippenpastei 20-25 minuten in de oven tot het filodeeg mooi goudbruin en knapperig is.

lekker om te serveren bij dit gerecht