Voeg toe aan favorieten

Knoflookgarnalen tapas

Knoflookgarnalen tapas
(0)

Knoflookgarnalen tapas

Dit eenvoudige tapasgerecht komt oorspronkelijk uit Catalonië, maar wordt tegenwoordig in heel Spanje geserveerd. Gebruik echt verse garnalen voor een zoet en sappig resultaat en eet ze met je vingers. Zet een extra leeg bordje op tafel, voor de schalen van de garnalen. Vergeet ook niet kleine kommetjes met warm water en een schijfje citroen, om de plakkerige vingers af te spoelen!

Ingrediënten

  • 600 gr grote rauwe garnalen, ongepeld
  • 4 el olijfolie
  • 5 tot 6 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes
  • 2 gedroogde chilipepertjes, fijngehakt
  • zeezout en zwarte peper
  • een paar blaadjes gehakte bladpeterselie
  • een citroen, in partjes

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook, gedroogde chilipepertjes en een snufje zout en peper toe.

Fruit de knoflook en pepertjes ca 1 minuut op middelhoog vuur, tot de knoflook licht verkleurt.

Doe dan onmiddellijk de garnalen in de pan, zet het vuur hoger en bak ze ongeveer 1,5 minuut per kant, tot ze rozerood en ondoorzichtig zijn geworden.

Leg de garnalen in een voorverwarmde schaal of op afzonderlijke warme borden, sprenkel de knoflookolie uit de pan erover en strooi er wat peterselie over. Serveer meteen, met de partjes citroen en veel knapperig brood.

 

Je kunt de garnalen van tevoren pellen: verwijder eerst de koppen, pel ze dan en verwijder de zwarte darm. Laat de staarten er wel aan zitten!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.49
[1407,0000 - 0] 0071897000
  7.49
[1262,0000 - 0] 0040266000
  9.99
[294,0000 - 0] 0001554000
  9.99
[284,0000 - 0] 0001562000