Voeg toe aan favorieten
Konijn ‘op zoervleisjwijze’
(0)

Konijn ‘op zoervleisjwijze’

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 150 ml azijn
  • 1 flesje bockbier
  • 75 g boter
  • 3 uien
  • 6 plakken ontbijtkoek
  • 3 el rinse appelstroop
  • 1 el balsamico-azijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe het konijn in een schaal of lage kom. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, azijn en het bier toe. Voeg net zo veel water toe dat het vlees onderstaat. Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren.
  2. Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen. Neem uit de marinade (gooi deze niet weg), laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper. Snijd de uien in (halve) ringen. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart. Bak de ui in de rest van de boter lichtbruin en voeg de bouten en de marinade toe.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg aan de stoof toe. Laat de bouten ongeveer 2 uur op laag vuur met het deksel op de pan stoven. Is de stoof na 2 uur nog te dun, laat dan even stoven zonder deksel. Voeg appelstroop en balsamico-azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met (bijvoorbeeld) ovenaardappelen en warme spruitensalade.

lekker om te serveren bij dit gerecht