Voeg toe aan favorieten
Koreaanse hot hotdog
(0)

Koreaanse hot hotdog

Ingrediënten

  • 2 el rijstazijn
  • 1 kleine rode ui, in flinterdunne ringen
  • 1 tl verse gember, fijngeraspt
  • 1 tl ssamjang (Koreaanse peperpasta met ui en knoflook)*
  • 100 g witte kool, in dunne reepjes fijngesneden
  • 200 g tomatenpassata
  • 2 el gochujang (Koreaanse peperpasta) *
  • 4 flinke hotdogs
  • 4 hotdogbroodjes

Bereiding

1. Meng 1 el rijstazijn met de uien-
ringen en een snufje zout. Meng
1 el rijstazijn met de gember en de ssamjang. Schep de witte kool erdoor; schep een paar keer om zodat de kool wat zachter wordt. Laat alles afgedekt een half uur staan. Verwarm tussendoor de passata met de gochujang en laat 10 minuten zacht
koken tot een dikke saus.

2. Leg de hotdogs 5 minuten op de barbecue; keer regelmatig. Verwarm de broodjes op de rand van de barbecue. Snijd ze aan de bovenkant in (maar niet door) en bestrijk de binnenkant met de gochujang. Verdeel er wat kool over, daarop de hotdogs en daarop de rode ui.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.99
[754,0000 - 0] 0001013703