Kruidige chocoladetaartjes
(0)

Kruidige chocoladetaartjes

Chocolade, maar dan eens anders dan anders!

Ingrediënten

  • 100 gr extra bittere chocolade
  • 100 gr roomboter
  • 100 gr + 1 el poedersuiker
  • 3 eieren
  • 2 el cognac
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 el maïzena
  • ½ el boter

Bereiding

Breek boven een kom de chocolade in stukjes.

Hang de kom in een pan met kokend water en smelt de chocolade, boter en de poedersuiker al roerende.

Laat het mengsel dan afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 175ºC.

Split de eieren en klop de eiwitten en met 1 el poedersuiker stijf.

Zeef dan de maïzena erboven en spatel het geheel goed door elkaar.

Schep de eidooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door de chocolade.

Schep vervolgens het chocolademengsel door de eiwitten, maar roer het niet glad.

Vet taartvormpjes met een doorsnede van ca 7 cm in en schep het beslag in de vormpjes.

Bak de taartjes dan in 20 minuten gaar.

Serveer de kruidige chocoladetaartjes warm of koud met halfstijf geklopte slagroom.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.99
[139,0000 - 0] 0076465000
  2.39
[430,0000 - 0] 0210013000
  2.59
[587,0000 - 0] 0673382000
  2.69
[263,0000 - 0] 0210781000
  29.99
[219,0000 - 0] 0001017626
  33.79
[25,0000 - 0] 0376132000