Voeg toe aan favorieten
Kumquats bonbons
(0)

Kumquats bonbons

Een bijzondere bonbon, die niet alleen verrassend smaakt, maar ook smakelijk op tafel staat! De bonbons blijven helaas maar 3 dagen goed, daarna kunnen ze bederven.

Ingrediënten

Voor 12 tot 16 bonbons

  • 12-16 kumquats
  • 250 gr couverture of chocolade (melk, wit, puur, bitter, extra bitter)
  • satéprikker(s)

Bereiding

Boen de kumquats goed af onder warm stromend water en droog ze af met een theedoek of een stuk keukenpapier.

Smelt de couverture of chocolade naar keuze in 3-4 minuten op ca 525 Watt in de magnetron, of au bain-marie: doe dan de massa in een kleine pan, zet de kleine pan in een grotere pan met kokend water en verwarm de massa al roerende.

Roer de couverture of chocolade goed door zodat deze egaal gesmolten is.

Prik de kumquats aan een satéprikker en doop ze in de warme chocolademassa.

Laat overtollige chocolade eraf lopen en leg de bonbons op een met bakpapier bekleed bord of dienblad. Laat de bonbons hard worden.

Serveer de bonbons op een mooie schaal, bij een mooie Chardonnay of cognac.

 

In plaats van kumquats kun je natuurlijk ook andere vruchten nemen. Denk aan aardbeien, partjes appel, sinaasappel, of peer.

lekker om te serveren bij dit gerecht