Voeg toe aan favorieten

Lamsboutje met Jopen Hoppenbier tijmsaus

Lamsboutje met Jopen Hoppenbier tijmsaus
(0)

Lamsboutje met Jopen Hoppenbier tijmsaus

Het originele recept zoals ze dat in de Jopenkerk maken!

Ingrediënten

  • 4 lamsboutjes á 200-250 gr
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tijm
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 25 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 3 dl slagroom
  • 3 dl Jopen Hoppenbier
  • 1 el honing

Bereiding

Maak een marinade van de olijfolie, tijm, knoflook, peper en zout en een scheutje bier. Marineer de boutjes hier 1 uur in.

Verwarm de oven voor op  175°C.

Smelt de boter, maar let erop dat het niet kleurt. Neem de pan van het vuur en voeg de bloem toe en roer door. Zet de pan weer terug op het vuur en verwarm het mengsel langzaam, tot het gaat zweten en er druppeltjes verschijnen.

Neem de pan weer van vuur af en voeg de koude slagroom en de tijm toe en roer tot een dunne saus met een garde. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren, tot een dikke saus ontstaat.

Breng de saus op smaak en dikte met het bier. Voeg naar smaak peper, zout en honing toe. Laat het niet te lang meer doorkoken.

Braad de boutjes in de oven in 30 minuten gaar, tot het vlees bijna loslaat van het been.

Leg de boutjes op voorverwarmde borden en schenk de saus erover. Lekker met aardappeltjes.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.99
[1489,0000 - 0] 0004677000