Voeg toe aan favorieten
Lamsspiesjes  met kikkererwtenpuree
(0)

Lamsspiesjes met kikkererwtenpuree

Ingrediënten

  • 400 gram lamsbout of runderbiefstuk, in blokjes
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 250 gram kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • 2 theelepels fijngestampte korianderzaadjes
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels blaadjes verse koriander
  • peper uit de molen en zout naar maak

Bereiding

Mocht er geen verse lamsbout beschikbaar zijn, lamsbout uit de diepvries gebruiken en deze laten ontdooien.  De kikkererwten in lauwwarm water wellen zodat de velletjes losraken. De blokjes lamsbout of runderbiefstuk gedurende 1 tot 2 uur in een mengsel van 3 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap marineren. Af en toe omkeren. Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de kikkererwten met wat vocht uit de pot en geperste knoflook en ras el hanout gedurende 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Met de staafmixer pureren en de fijngestampte korianderzaadjes  erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is een specerijen mengsel uit Noord-Afrika en verkrijgbaar in Oosterse- en mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. De blokjes vlees iets deppen, aan spiesjes rijgen en om en om goudbruin roosteren op de grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de kikkererwtenpuree serveren. Met blaadjes verse koriander garneren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[1223,0000 - 0] 0062987000
  6.99
[1272,0000 - 0] 0001024578