Voeg toe aan favorieten
Lasagnerolletjes met tonijnvulling
(0)

Lasagnerolletjes met tonijnvulling

Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland, waar "lasanon" platte deegkoek betekent.

Ingrediënten

  • 1 pak lasagnebladen á 250 gr
  • 2 blikken tonijn á 160 gr
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 pakken gezeefde tomaten á 500 ml
  • 100 gr Goudse kaas belegen rasp 30+
  • 2 zakken paprikarauwkost of een zak gemengde sla soorten á 150 gr
  • 75 ml yoghurtdressing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Breng in een grote pan water met zout aan de kook brengen en week de lasagnebladen per 4 stuks maximaal 3 minuten voor.

Neem de bladen uit de pan en laat het in een vergiet iets af koelen. Laat intussen de tonijn uitlekken.

Vul de bladen met 1 el tonijn per lasagneblad en rol ze op.

Snijd de uien fijn, pel de knoflook en pers de teentjes. Fruit in een koekenpan met olijfolie de ui en knoflook.

Meng de knoflook en ui daarna met de gezeefde tomaten en giet de helft daarvan in ovenschaal.

Leg de lasagnerolletjes naast elkaar in de ovenschaal met saus, met de rolnaad naar beneden. Giet de rest van de saus erover en strooi de geraspte kaas eroverheen.

Bak het geheel 10 minuten in het midden van de oven.

Serveer de rolletjes met paprikarauwkost of gemengde sla soorten met de yoghurtdressing.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.79
[428,0000 - 0] 0062782000
  6.99
[5173,0000 - 0] 0003077000