Voeg toe aan favorieten
Little gem met vegetarische huzarensalade
(0)

Little gem met vegetarische huzarensalade

Voor 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 g shiitake, in kleine stukjes gesneden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 400 g iets kruimige aardappels, geschild
  • 2 eieren
  • 2 flinke el mayonaise
  • 4 kleine zoetzure augurken, in blokjes
  • 8 Amsterdamse uien, in plakjes
  • 2 takjes bladselderij, de blaadjes gehakt
  • 2 of 3 kropjes little gem (mini-romaine)
  • 1 zakje rauwkost peen julienne

Bereiding

  1. Meng de shiitake met het paprikapoeder. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de paddenstoelen op niet te hoog vuur 10 minuten. De shiitake krimpen wat en worden een beetje krokant, maar dat is juist lekker in de salade.
  2.  Kook de aardappels in 20 minuten gaar en de eieren in 8 minuten hard (je kunt ze ook bij de aardappels koken en ze er na 8 minuten uit vissen). Laat de eieren schrikken in koud water en afkoelen. Pel ze en snijd ze in kleine blokjes. Meng het ei met de mayonaise, augurk, Amsterdamse ui, selderij.
  3. Laat de aardappels uitlekken en uitstomen. Snijd ze – nog warm – in kleine blokjes en meng met het eimengsel. Schep de shiitake erdoor en voeg peper en zout toe. Je kunt de salade wat zuurder maken met het vocht van de uien.
  4.  Snijd de onderkanten van de kropjes sla en haal de blaadjes los. Je hebt er ongeveer 12 nodig maar een paar meer is niet erg natuurlijk. Vul de blaadjes met de salade. Bedek met de rauwkost peen julienne.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.89
[229,0000 - 0] 0001029995
  1.89
[20,0000 - 0] 0001029996
  3.09
[242,0000 - 0] 0038962000
  7.99
[5567,0000 - 0] 0074942000