Voeg toe aan favorieten
Maïskoek
(0)

Maïskoek

Creatieve gerechten voor een gezellige avond gourmetten of steengrillen. Maar dan wel voor de echte fijnproever.

Ingrediënten

  • 70 g maïsmeel
  • 60 g gluten­vrije bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl Himalaya zout, of meer om op smaak te brengen
  • 1 ei
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • handjevol verse tijmblaadjes (takjes verwijderen)
  • 500 g zoete maïs uit blik uitgelekt
  • 170 ml amandelmelk
  • geurloze kokosolie om mee te bakken

Bereiding

Meng in een grote kom het maïsmeel, bloem, bakpoeder, zout, peper en tijm. Voeg amandelmelk toe en meng met een houten spatel tot het een lekker dik papje is. Voeg maïs toe en meng het geheel goed door tot alle maiskorrels bedekt zijn. Schep ongeveer 1 grote el van het beslag op de bakplaat en druk deze lichtjes aan. Bak het op de bakplaat met een beetje kokosolie. Na ongeveer 2 minuten flip je de maïskoek voorzichtig om en bak je deze vervolgens nog 2 minuten, of totdat het mooi bruin is. Herhaal dit.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.49
[94,0000 - 0] 0001012618
  8.99
[193,0000 - 0] 0042099000