Makreelsalade met appel
(0)

Makreelsalade met appel

Een simpele, maar gezonde en lekkere maaltijdsalade die zo klaar is!

Ingrediënten

  • 1 hele makreel, gerookt
  • 1 appel, Granny Smith
  • rode ui
  • 100 gr aardappels, vastkokend
  • 150 gr veldsla
  • 1/3 komkommer

Voor de dressing:

  • 2 el yoghurt
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl mayonaise
  • zout en peper

Bereiding

Was de aardappels, boen de schil goed schoon en kook de aardappels net beetgaar in ca 10 minuten.

Laat ze dan in een vergiet afkoelen. Houd ze niet onder de koude kraan, aardappels die warm zijn houden namelijk vocht vast en zompige aardappels zijn niet lekker in de sla.

Meng de yoghurt, azijn, olijfolie, mayonaise en zout en peper naar smaak  in een schaal en roer tot een egale massa.

Maak de makreel schoon, zorg dat alle graatjes eruit zijn en snijd in reepjes. 

Was de veldsla goed en droog de sla dan goed, eventueel in een slacentrifuge. Natte sla houdt geen dressing vast.

Snijd de ui in dunne, halve ringen, de komkommer in dunne reepjes en de appel en aardappels in dunne partjes. Meng alles door de sla. 

Verdeel de sla over de borden, daarop de reepjes makreel en schenk de dressing over en om de sla.

 

Je kunt de salade ook half warm maken door de aardappels er warm door te doen. De dressing wordt dan goed door de aardappel opgenomen en geeft een lekkere smaak.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[34,0000 - 0] 0207861000
  1.99
[470,0000 - 0] 0203491000
  6.99
[1184,0000 - 0] 0001546000
  10.99
[1627,0000 - 0] 0071099000