Voeg toe aan favorieten

Malse kip met knoflookjus

Malse kip met knoflookjus
(1)

Malse kip met knoflookjus

Ingrediënten

  • 6-8 stukken kippendijen
  • 2 el agave­siroop
  • 40 g kokosolie, geurloos
  • 20-22 teentjes knoflook, ontvelt
  • 2 el maïzena  
  • 190 ml droge witte wijn  
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 takjes verse tijm (alleen de bladeren toevoegen)  
  • 40 g roomboter  
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C en plaats een rek in het midden van de oven. Verhit de olie op middelhoog vuur in een braadpan. Droog de stukken kip goed door het te deppen met wat keukenpapier. Bestrooi de stukken kip met een beetje zout en peper. Bak de kip goed bruin, regelmatig draaien, voor ongeveer 8 minuten en leg de kip dan op een bord. Zet het vuur middelhoog, voeg de knoflookteentjes toe en bak het voor ongeveer 3 minuten - onder regelmatig roeren - lichtbruin. Strooi dan de maïzena over de knoflook en roer alles gelijkmatig door.

Doe de kip vervolgens in een braadslee en voeg daarbij de teentjes knoflook en het vocht. Dek het geheel af met aluminium­folie en bak het in 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C. Na het bakproces houd je de kip nog even warm in de oven die nu uit is. Giet de wijn in een steelpan en laat dit voor 1 minuut koken.
Voeg dan de bouillon, tijm en een beetje zout en peper toe. Zet het vuur zo hoog dat het kan sudderen, roer regelmatig tot de saus indikt. Gebruik eventueel wat extra maïzena om de saus te verdikken.

Zet het vuur uit en roer de boter en 2 el agavesiroop er doorheen. Proef de saus voordat je het serveert en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe dan de kip op een schaal, samen met de gebakken knoflookteentjes en giet de jus erover.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  16.49
[80,0000 - 0] 0348848000

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    30 april 2020