Marsepein
(0)

Marsepein

Voor gezelligheid neem je de tijd. Je kunt uiteraard lekkernijtjes bij de buurtsuper halen voor bij de koffie, espresso of latte. Maar met zelfgemaakte delicatessen maak je toch meer de blits. Heerlijke port, een goed stevig bier en een likeurtje erbij en jouw vrienden en familie komen elke winter weer over de vloer.

Ingrediënten

  • 100 g amandelmeel
  • 3 el bloemenhoning crème
  • 1 el koekkruiden/ speculaaskruiden
  • 1 el gedroogde eetbare lavendel

Bereiding

Mix met een K-garde het amandelmeel, de koek­kruiden en de honing. Laat dit net zolang draaien tot de honing goed is opgenomen. Kneed het daarna met de hand. Het kan zijn dat er iets meer honing nodig is. Het moet goed kneedbaar zijn. Druk het marsepein in vormpjes, doe eerst een beetje kaneel in het malletje om plakken te voorkomen. Zet het marsepein even in de vriezer, zodat het hard genoeg is om eruit te kunnen drukken. Top dit met een beetje gedroogde lavendel.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.59
[25,0000 - 0] 0212970000