Voeg toe aan favorieten
Mediterrane runderstoofpot met courgette
(0)

Mediterrane runderstoofpot met courgette

De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende keukens uit Spanje, Italië, Portugal en Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk. Door het gebruik van onder meer verse vis, olijfolie, groenten en mager vlees, wordt het mediterrane dieet beschouwd als één van de gezondste en voorkomt onder andere hart- en vaatziekten.

Ingrediënten

  • 1 kg doorregen runderlappen, op kamertemperatuur
  • versgemalen peper
  • 3 el olijfolie
  • 2 grote uien, grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 (verse) laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 150 ml rode wijn
  • 200 ml paddenstoelenfond
  • 500 gr krieltjes in de schil, gehalveerd
  • 2 courgettes, in stukken

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van 3 of 4 cm en bestrooi ze met zout en peper.

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees bruin. Bak de ui en knoflook 2 tot 3 minuten zachtjes mee.

Steek de laurierblaadjes en de takjes tijm tussen het vlees.

Schenk wijn en fond langs de rand van de pan bij het vlees en breng het vocht tegen de kook aan.

Stoof het vlees 2½ uur op heel zacht vuur. Gebruik eventueel een vlamverdeler.

Schep dan de krieltjes en de stukken courgette erdoor en stoof alles in nog eens 30-45 minuten zachtjes gaar.

Lekker met grove sneden volkoren vloerbrood.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht