Melanzane alla parmigiana
(0)

Melanzane alla parmigiana

Ingrediënten

  • 4 aubergines (in plakken gesneden)
  • +- 1 ui
  • 3 tenen knoflook (versneden)
  • 195 ml olijfolie
  • 800 g gepelde tomate
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 250 g mozzarella 
  • 15 g basilicum 
  • peper, zout en suiker naar smaak toevoegen

Bereiding

De aubergines in de lengte snijden (plakken van een ½ cm). Bestrooi met zout en laat uitlekken. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook. De tomaten al roerend blijven toevoegen. Verwarm de oven voor op 180 °C.  Voeg ondertussen peper, zout en suiker toe en laat de saus 12 min inkoken.
De plakken aubergine om en om bakken en begin vervolgens met een laag aubgergine in de schaal (let op , geschikt voor de oven). Schep over iedere laag aubergine een laag saus en daarna de geraspte kaas. De mozzarella en de basilicum als laatste toevoegen. Indien je over hebt kun je de lagen herhalen. +- 25 min in het midden van de oven plaatsen.

lekker om te serveren bij dit gerecht