Voeg toe aan favorieten
Mexicaanse rijst met pepers
(0)

Mexicaanse rijst met pepers

Mexicaanse of eigenlijk Spaanse rijst, zoals de Mexicanen het noemen, is een onmisbaar element in de Mexicaanse keuken en het wordt geserveerd als bijgerecht bij de meeste uiteenlopende gerechten. Het is niet ongewoon om je gevulde chili, een vers gegrilde steak, je cordon bleu, of Mexicaanse kip geserveerd te krijgen op een bedje van vers gemaakte Mexicaanse rijst.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 180 gr rijst
  • 1 blik hele gepelde tomaten
  • handjevol verse koriander
  • 2 rode pepertjes
  • 250 ml water

Bereiding

Snipper de ui, de knoflook en de pepertjes in fijne stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een panen voeg de ui en knoflook toe. Bak ze tot ze lichtjes beginnen te verkleuren.

Voeg dan de rijst, de tomaten, de pepertjes en het water toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt koken voor ca 20 minuten of tot al het vloeistof is opgenomen door de rijst. Blijf de rijst regelmatig roeren om te voorkomen dat het aanbrandt aan de bodem van pan.

Haal dan de pan van het vuur en roer de koriander door de rijst. Serveer met geroosterde groenten en vlees.

 

Je kunt de rijst zo pikant maken als je zelf wilt, door de hoeveelheid en het soort pepertjes naar eigen smaak aan te passen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.09
[205,0000 - 0] 0048097000
  5.99
[2140,0000 - 0] 0074926000
  10.99
[619,0000 - 0] 0073032000
  38.49
[76,0000 - 0] 0310271000