Mini Quiche met ratatouille en room
(0)

Mini Quiche met ratatouille en room

Quiche is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek. De naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek). Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend. De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofd ingrediënten vormen.

Ingrediënten

  • kruimeldeeg voor 4 mini quiches
  • 2 tomaten, in stukken
  • 1 aubergine, in blokjes
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eieren
  • 2 dl room
  • 4 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de courgette en de aubergine en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken.

Fruit de ui even in de olijfolie. Doe er de courgette en aubergine bij en roerbak het geheel 4 minuten.

Doe er de tomaten bij en laat de tomaten stoven. Kruid het geheel met peper en zout en laat de ratatouille afkoelen.

Rol het deeg uit en verdeel het over de vormpjes. Druk het aan en prik er met een vork enkele gaatjes in. Verdeel er de ratatouille erover en kruid het met peper en zout.

Klop de eieren met de room tot een schuimige massa en giet het mengsel over de groenten.

Rist de tijm- en rozemarijnblaadjes van de stengels en strooi over de quiches.

Zet de quiches 25 minuten in de oven.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht