Voeg toe aan favorieten
Moeders gehaktbal en stamppot
(0)

Moeders gehaktbal en stamppot

Een recept dat mijn moeder eigenlijk van haar moeder heeft gekregen, maar door haar kleine toevoegingen smaakt het naar thuis. Vergeet niet de gehaktballen vaak te draaien, zodat ze goed gaar worden!

Ingrediënten

Ingrediënten gehaktbal

  • 4 el roomboter
  • 500 g bio-rundergehakt
  • 1 grote gele ui
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • peper en zout op smaak
  • 1 ei
  • 2 el amandelmeel
  • beetje gemalen kruidnagel
  • beetje gemalen nootmuskaat

Ingrediënten stamppot

  • 3 el roomboter
  • ½ rode ui in halve ringen
  • 2 zakken rodekool (à 300 g, liefst biologisch en vers, want rodekool uit pak geeft teveel af)
  • 1 kg aardappelen voor aardappelpuree
  • 2 tl Provençaalse kruiden (potje 11 g)
  • 4 schijfjes verse ananas
  • bio-melk (eventueel)

Bereiding

De gehaktballen

Meng het gehakt met de kruiden, de amandelmeel en het ei en vorm er gehaktballen van. Doe de roomboter in de pan en bak de gehaktballen mooi bruin in ongeveer 20 minuten. Blijven ronddraaien!

De herfstige stamppot

Kook de aardappelen en giet deze af, pureer vervolgens deze met een klontje roomboter en wat zout. Als je het te droog vindt, voeg je een beetje bio-melk toe. Doe dan 2 eetlepels roomboter in een hapjespan en bak de ui en de rodekool gaar. Schep vervolgens  de rodekool met ui door de aardappelpuree en breng op smaak met de Provençaalse kruiden en wat peper. Snijd de ananasschijfjes in blokjes en leg dit naast de stamppot mooi op het bord. Heerlijk traditioneel.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.39
[441,0000 - 0] 0001013454
  1.89
[1427,0000 - 0] 0001016275
  1.89
[584,0000 - 0] 0103470000
  2.09
[0 - 0] 0039640000
  2.39
[578,0000 - 0] 0208701000
  2.49
[144,0000 - 0] 0075973000
  2.59
[544,0000 - 0] 0001011191
  3.19
[6,0000 - 0] 0075965000
  3.49
[329,0000 - 0] 0001024192
  3.79
[197,0000 - 0] 0075264000