Mums Turkey bereid met tripel
(0)

Mums Turkey bereid met tripel

Een heerlijk recept van Brasserie Lefebvre

Ingrediënten

  • 500 gr kalkoenfilet
  • 2 sjalotjes
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 150 gr shiitake
  • 100 gr Ardense ham of magere ham, in reepjes
  • 6 el olijf- of zonnebloemolie
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl tripel bier: bijv Bronckhorster Angus Tripel
  • 2 el citroensap, vers
  • 2 el bladpeterselie of bieslook, fijngeknipt
  • peper uit de molen en zout

Bereiding

Schil de sjalotjes en snijd ze in stukjes. Borstel de kastanjechampignons en shiitake schoon, snijd de harde onderkant af en snijd de champignons in stukjes.

Meng 4 el olie en de citroensap, snijd de kalkoenfilets in blokjes en meng deze door het olie-citroenmengsel. Laat het vlees gedurende 2 uur marineren.

Verwarm 2 el olie in een koekenpan of wok en roerbak de paddenstoelen en stukjes sjalot. Voeg dan de bouillon al roerende toe.

Roer vervolgens het bier erdoor en verwarm het geheel 3 tot 4 minuten al roerende goed. Breng het op smaak met peper en zout.

Dep de blokjes kalkoenfilet droog en gril ze in een hete grillpan, onder een hete grill of op de barbecue om en om.

Leg de kalkoen op de borden en schenk de paddenstoelen-saus erover, strooi de reepjes Ardense ham of magere ham er tot slot over en serveer met een goed gekoeld glas bier..

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[40,0000 - 0] 0206261000
  2.79
[107,0000 - 0] 0210382000
  2.79
[260,0000 - 0] 0386015373