Octopus  met venkel en rode paprika
(0)

Octopus met venkel en rode paprika

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 1 kleine octopus van ongeveer 500 tot 600 gram, diepvries (of vers)
  • 4 eetlepels flinterdun gesneden venkelknol
  • 4 eetlepels fijngesneden rode paprika
  • 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • peper uit de molen en zout, naar smaak
 

Bereiding

De kleine octopus laten ontdooien. In een kookpan water aan de kook brengen, de octopus toevoegen en de hittebron op de laagste stand zetten. Met de deksel op de pan in ruim 40 tot 50 minuten garen. De octopus uit de pan halen en laten afkoelen. Na het afkoelen in dunne plakjes snijden. De octopus in plakjes kan ook kant en klaar worden aangeschaft in gespecialiseerde viswinkels of mediterrane voedingswinkels. De reepjes venkelknol en rode paprika kort beetgaar stomen en vervolgens laten afkoelen.  In een mengkom doen en in een mengsel van citroen- of limoensap gedurende 1 uur marineren.  Op smaak brengen met peper en zout.  De dunne plakjes octopus met de dressing over kleine bordjes verdelen. Als aperitiefhapje serveren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.89
[126,0000 - 0] 0212199444
  2.19
[420,0000 - 0] 0911623000
  10.99
[3409,0000 - 0] 0020982000