Oester salsa chipotle
(0)

Oester salsa chipotle

Bron: Drinks & Bites

Ingrediënten

  • 4 Zeeuwse oesters
  • Salsa jalapeño
  • 4 sjalotten
  • ½ teente knoflook
  • 100 g tomatenblokjes
  • 1jalapeño
  • ½ gedroogde chipotle
  • Een snuif zout
  • 2 limoenen

Bereiding

Steek de Zeeuwse oesters open en bewaar het oestervocht eventueel voor de cocktail Oyster sour. Leg de chipotle in water gedurende 1 uur. Pel en snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de chipotle in drieën. Haal de pitjes uit de jalapeño en snijd de jalapeño in brunoise. Stoof de sjalotjes, de knoflook, de chipotle en de jalapeño aan in olie op laag vuur, maar laat ze niet kleuren. Laat goed aanzweten, voeg de tomatenblokjes toe. Laat goed doorgaren. Verwijder de pel van de limoentjes en snijd de partjes eruit. Voeg de partjes toe aan de salsa, maar laat niet meer verder garen. Kruid af met een snuifje zout. Haal de chipotlestukjes eruit en mix kort.

Dresseer de oester met een eetthelepek granité en spuit er een toefje zure room op. Werk af met een takje huacatay of zuring en serveer op ijs. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.09
[257,0000 - 0] 0802409000
  15.99
[4,0000 - 0] 0001020841
  32.49
[111,0000 - 0] 0001023026
  35.99
[5,0000 - 0] 0365971000