Oesters pittig gegratineerd
(0)

Oesters pittig gegratineerd

Oesters zijn schelpdieren met een grijze schelp, die moeilijk te openen is. Oesters worden vaak rauw zo uit de schelp naar binnen geslurpt. Er worden in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer twee soorten oesters gekweekt: de Zeeuwse oester of creuze en de platte of Europese oester. De platte oester is schaarser dan de Zeeuwse oester, omdat hij zich moeilijker voortplant en gevoeliger is voor ziekten. De Zeeuwse oester is een Japanse variant die in de Zeeuwse wateren goed bleek te gedijen, minder gevoelig is voor ziekten en eerder geschikt is om te eten. Oesters worden verkocht in mandjes met zeewier. Het zeewier houdt het vocht vast.

Ingrediënten

  • 1 oesterkit met 12 oesters
  • 1 sneetje oud witbrood
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 tl santen à 30 g
  • 2 el zachte boter

Bereiding

Open de oesters met het oestermes uit kit volgens de gebruiksaanwijzing.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd het korst van het brood en verkruimel het.

Meng de broodkruimels met de sambal, gember, santen en boter. Pers de helft van de limoen uit het kit uit en meng een 1/2 el limoensap door het broodmengsel.

Schep het broodmengsel op de rauwe oesters en leg ze onder de grill. Laat de oesters in ca 5 minuten goudbruin gratineren en serveer dan direct.

 

De oesters zijn ook heel geschikt als amuse!

lekker om te serveren bij dit gerecht

per stuk 2.19 Nu 4 halen 3 betalen
[313,0000 - 0] 0062278000
  18.99
[15,0000 - 0] 0001011941
  26.49
[19,0000 - 0] 0001011939