Voeg toe aan favorieten
Oliebollen bereid met Texels Skuumkoppe
(0)

Oliebollen bereid met Texels Skuumkoppe

Lekker met een glaasje Texels Skuumkoppe.

Ingrediënten

Voor ca 60 stuks

  • 1 kg bakkersbloem of patentbloem
  • 150 ml Texels Skuumkoppe, op kamertemperatuur
  • 6,5 dl lauw water van ca 30°C
  • 80 gr verse gist, verbrokkeld
  • 20 gr zout
  • 30 gr geraspte citroenschil
  • 2 eieren
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 450 gr rozijnen, op de temperatuur van het beslag

Bereiding

Los de gist op in het water.

Voeg de bloem, zout, citroenrasp, ei en boter toe en draai het tot een glad beslag en let erop dat de bloem goed gemengd is.

Meng daarna de rozijnen en de Skuumkoppe door het beslag en laat het 40-60 minuten rijzen. Roer het beslag dan korte tijd goed door.

Bak met behulp van 2 lepels, of een ijsbolletjestang de oliebollen, ca 5 per keer in 180°C olie en/of vet.

Keer de oliebollen na 3 minuten en bak ze nog 2-3 minuten aan de andere kant.

Serveer met gezeefde poedersuiker.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht