Voeg toe aan favorieten
Orochocolata 43
(0)

Orochocolata 43

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 el suiker
  • 80 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 75 gr witte chocolade
  • 1 eiwit
  • 250 ml Licor 43 Orochata
  • 2 gelatineblaadjes
  • Chocoladesticks

Bereiding

1. Smelt de chocolade au bain-marie in een kom. Klop in de tussentijd de eidooier met de suiker licht en romig en roer daarna de melk erdoor.
2. Voeg het melkmengsel bij de gesmolten chocolade en klop voorzichtig op. Laat het mengsel goed afkoelen. Een goede tip is om de kom in een bak met ijswater te zetten, waardoor deze snel afkoelt.
3. Klop in de tussentijd de slagroom stijf en klop in een andere schone kom met schone gardes het eiwit met een snufje zout stijf. Meng de slagroom en het opgeklopte eiwit en meng het door elkaar met een spatel.
4. Voeg de afgekoelde chocolade beetje bij beetje toe en meng dit met een spatel door het slagroom-eiwitmengsel.
5. Giet de witte chocolademousse in bakjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de ijskast.
6. Laat 2 gelatineblaadjes 5 min. in koud water liggen.
7. Verhit 250 ml Licor 43 Orochata in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan de verwarmde Licor 43 Orochata.
8. Laat het mengsel licht afkoelen voordat je het over de gekoelde chocolademousse verdeeld. Laat nog minimaal 3 uur opstijven.
Tip: Garneer met de chocolade sticks.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  13.49
[188,0000 - 0] 0001015060
  22.49
[237,0000 - 0] 0001013219