Voeg toe aan favorieten

Ossenhaas met shiitakes en tijm

Ossenhaas met shiitakes en tijm
(0)

Ossenhaas met shiitakes en tijm

De ossenhaas loopt langs de lende, het onderste deel van de rug van het rund. Het heeft een mooie en fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel. Dit maakt het dan ook tot het meest malse, zachte stukje vlees van het rund.

Ingrediënten

  • 2 kg ossenhaas, gebonden
  • zeezout en verse peper
  • 6 el extra vierge olijfolie om de ossenhaas in te bakken
  • 6 el extra vierge olijfolie voor de shiitakes
  • 100 g shiitake paddenstoelen
  • 1 bosje verse tijm
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • brandy

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kruid de ossenhaas met wat zout en peper. Verwarm 6 thee­lepels olijfolie in een grote braadpan op medium hoog vuur. Voeg de ossenhaas toe en bak hem rondom goudbruin. Mix nu de shiitake paddenstoelen met 6 theelepels olijfolie in een kom en voeg daarbij wat zout en peper naar smaak. Doe het vlees in een braadslede en leg daar wat paddenstoelen en een aantal tijmtakjes bij (bewaar wat voor de garnering). Bak de ossenhaas in 18 tot 20 minuten op 125 ºC medium rare. Laat het geheel 20 minuten staan. Serveer het warm of op kamertemperatuur met wat paddenstoelen en wat sjalotjes die glazig gebakken zijn in een koekenpan met daarbij een scheut brandy. Garneer het met wat extra tijm.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  3.19
[298,0000 - 0] 0211990000
  57.99
[337,0000 - 0] 0302058000