Voeg toe aan favorieten

Ovenschotel met bloemkool

Ovenschotel met bloemkool
(0)

Ovenschotel met bloemkool

Bloemkool kan in soep, in de oven, gekookt met een sausje, in de wok en rauw met een dipsausje worden gegeten. Een veelzijdige groente dus! De meeste bloemkool is wit, maar er zijn ook paarse, oranje of groene bloemkolen. En als de bloemkool niet op tijd met blad bedekt wordt, dan kan de bloemkool bruinachtig geel verkleuren.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • citroensap
  • zout
  • peterselie
  • 150-200 gr gekookte ham, in dikke plakken
  • 150 gr kaas, geraspt
  • 2-3 eieren
  • ¼ l melk
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • scheutje Worcestershiresaus
  • mespuntje cayennepeper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kook de bloemkool in zijn geheel 4-5 minuten. Haal het dan uit de pan en snijd het in vingerdikke schijven.

Leg de schijven dakpansgewijs in een lage ovenschotel.

Hak de peterselie fijn, snijd de ham in blokjes en meng beide met de kaas. Verdeel dit mengsel vervolgens over de bloemkool.

Meng de eieren, melk en een goede scheut kookwater van de bloemkool met de zout, peper, nootmuskaat, cayennepeper en Worcestershiresausen giet de saus over de bloemkool.

Bak de schotel in de oven in 30 minuten goudbruin.

Lekker met boerenbrood, braadworst of een karbonade.

 

Je kunt ook gekookte aardappels in stukjes of een restje gekookte pasta door de schotel mengen.

lekker om te serveren bij dit gerecht