Voeg toe aan favorieten

Paddenstoelenragout met gerookte ham

Paddenstoelenragout  met gerookte ham
(0)

Paddenstoelenragout met gerookte ham

Ingrediënten

  • 4 grote of 8 kleine ragout bakjes
  • 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 100 gram licht gerookte ham, aan een stuk (!)
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 100 gram cantharellen
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepes bloem
  • 3 dl groentenbouillon
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels roomboter

Bereiding

Het eekhoorntjesbrood 15 min. in warm water wellen en daarna in stukjes snijden. Het sjalotje in stukjes snijden. De kastanjechampignons schoon borstelen, de harde onderkant afsnijden en in plakjes snijden. De cantharellen in kleine stukjes scheuren. Een mengsel van olie en roomboter in een koekenpan verwarmen en de kastanjechampignons, cantharellen, eekhoorntjesbrood en het sjalotje roerbakken. De bloem erover strooien, roeren en de bouillon al roerende toevoegen. 15 tot 20 min. laten pruttelen. De ham in reepjes snijden en kort bakken. De afgebakken ragoutbakjes kort in de oven verwarmen en vullen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.79
[4,0000 - 0] 0044482000