Paëlla met mosselen en chorizo
(0)

Paëlla met mosselen en chorizo

Ingrediënten

  • 6 eetl olijfolie
  • 1 hele chorizoworst
  • 2 rode uien
  • 4 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 250 gr gele rijst
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 gr mosselen
  • 250 gr doperwtjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 gave citroenen
  • 1 handje verse peterselie

Bereiding

  1. Snijd de Chorizo in blokjes, snipper de rode uien en snijd de knoflook in plakjes. 
  2. Snijd de rode peper fijn en maak reepjes van de paprika.
  3. Verhit de olie in de pan en bak de chorizo 3 minuten op middelhoog vuur.
  4. Fruit de rode ui , rode peper en de knoflook 3 minuten mee.
  5. Schep de rijst erbij en roer goed.
  6. Voeg de saffraan, de cayennepeper, de wijn en de bouillon toe en breng het aan de kook
  7. Laat zonder deksel op laag vuur 30 minuten garen.
  8. Schep de doperwten en de paprika door de rijst.
  9. Verdeel de mosselen over de paella en leg de partjes citroen er tussen 
  10. Zet het afgedekt nog 10 minuten op het vuur tot de alles goed warm en gaar is.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[600,0000 - 0] 0074594444
  11.99
[514,0000 - 0] 0001020887