Voeg toe aan favorieten
Paella van het Spaanseland met Konijn en Kip
(0)

Paella van het Spaanseland met Konijn en Kip

Een echte paella van het platteland

Ingrediënten

300 gram tam-konijnfilet (of varkenshaas)

1/2 dl olijfolie

4 kuikenboutjes

1 oranje en 1 rode paprika

1/2 l blik gepelde tomaatstukjes

300 g snijbonen

500 gr (rondkorrel) rijst

1/2 theelepel saffraanpoeder of kurkuma

2 eetlepels paprikapoeder

1/2 blik flageolets of witte bonen

1 takje rozemarijn 

1/2 kleine chorizoworst

Bereiding

De konijnfilet of varkenshaas in stukjes snijden. In een speciale paellapan of hapjespan de olie verhitten en hierin de kuikenboutjes en stukjes vlees goudbruin bakken. De paprika's snipperen, de snijbonen in grote stukken snijden en met de uitgelekte tomaatstukjes bij het vlees scheppen en op hoog vuur stoven. De rijst, saffraan of kurkuma, paprikapoeder en wat zout toevoegen. het vuur dan laag zetten en de uitgelekte bonen toevoegen. het bonenwater en tomatenvocht met water aanvullen tot 1 liter en met het rozemarijntakje aan de kook brengen. Dit in delen bij de rijst roeren en laten opnemen. De chorizoworst in stukjes snijden en op het laatst aan het gerecht toevoegen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  3.49
[103,0000 - 0] 0210390000
  5.29
[2763,0000 - 0] 0070858000