Voeg toe aan favorieten
Pappardelle met ragu
(1)

Pappardelle met ragu

Ingrediënten

  • 1 kilo rundvlees  
  • 500 gr pappardelle
  • 2 laurierblaadjes 
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el  tomatenpuree
  • 350 gr  tomatenblokjes 
  • 3 el bloem
  • 1 ui
  • 3 wortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 6 tenen knoflook, fijngesneden
  • 500 ml witte wijn
  • 500 ml bouillon (rund)
  • Parmezaanse kaas
 

Bereiding

Kruid het rundvlees naar smaak met peper en zout. Bak het rundvlees iets aan en leg vervolgens het vlees apart. Fruit vervolgens de ui, wortel en bleekselderij en voeg als laatste de knoflook toe. Met een stukje (keuken)touw kun je de laurierblaadjes, tijm en rozemarijn binden. Vervolgens het vlees toevoegen aan de pan en met bloem bestrooien. Voeg de tomatenpuree toe en het gebonden kruidenbundeltje. De bouillon, wijn en de tomaten toevoegen en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 2 uur (minimaal!) zachtjes stoven. Wanneer het vlees zacht is laat je alleen de saus nog 45 min zacht doorkoken. Hierna weer samenvoegen. Serveer met de pappardelle én veel Parmezaanse kaas!

lekker om te serveren bij dit gerecht

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster leeg
    Goed
    2 maart 2020