Voeg toe aan favorieten
Pasta met vlees-ragoutsaus en groenten
(0)

Pasta met vlees-ragoutsaus en groenten

Dit gerecht is een 'volwassen' uitvoering van de bolognese saus. De ragout is een ideaal gerecht voor de koude winteravonden. Heerlijk met een glas rode wijn.

Ingrediënten

  • 500 gr penne
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 300 gr rundvlees, in dobbelsteentjes gesneden
  • 300 gr varkensvlees, in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 dl rode wijn
  • 2 el ui, fijngesnipperd
  • 60 gr Pancetta of bacon
  • 60 gr boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el wortel, fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 2 el bleekselderij, fijngehakt
  • zout en peper
  • 50 gr champignons

Bereiding

  • Smelt de boter in een pan en bak de ui, de pancetta en de champignons tot de ui glazig is. Voeg de peterselie, de wortel, de bleekselderij en het laurierblad toe en roer goed door.
  • Voeg het rund- en varkensvlees toe en braad het mengsel tot het vlees mooi van kleur is. Voeg de rode wijn en de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de saus ca 1 uur zachtjes doorkoken met het deksel op de pan tot al het vocht is opgenomen. Voeg eventueel wat runderbouillon toe als de saus te droog wordt.
  • Kook de penne in water met zout. Giet de pasta af en meng de pasta en de saus vlak voor het opdienen door elkaar. Serveer in diepe pasteborden.
 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.79
[549,0000 - 0] 0880922000
  1.89
[395,0000 - 0] 0062456444
  5.49
[674,0000 - 0] 0040274000
  5.99
[2871,0000 - 0] 0001014068