Voeg toe aan favorieten

Pavlova met mango en passiefruit

Pavlova met mango  en passiefruit
(0)

Pavlova met mango en passiefruit

Ingrediënten

  • 200 gram eiwit
  • ¼ theelepel citroensap
  • 335 gram witte
  • basterdsuiker
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 15 gram maïzena, gezeefd
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • 160 ml
  • mango-passievruchtencouilis
  • 115 gram boter
  • mangoblokjes
  • passiefruit om te garneren
     

Bereiding

  1. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en teken een cirkel van 16 cm diameter op het bakpapier. Draai het bakpapier om.
  2.  Doe het eiwit in een schone kom en voeg een snufje zout en citroensap toe. Klop tot er grote bellen ontstaan. Voeg nu de suiker beetje bij beetje toe tot alle suiker op is. Voeg de witte wijnazijn en vanille-essence toe en klop kort. Doe de maïzena erbij en spatel egaal.
  3. Schep de meringue in de cirkel. Maak met een lepel een golvende meringue, maar maak het midden van de meringue plat
  4. Zet de meringue 15 minuten in een oven van 125 C. Verlaag de temperatuur naar 100 C en bak 2 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven 4 uur helemaal afkoelen.
  5. Klop de slagroom stijf. Klop de Griekse yoghurt met een garde los en spatel deze door de slagroom. Doe dit over in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
  6. Voor de curd doe je de suiker, eidooier, ei en mango-passievruchten- coulis in een pan. Klop tot een egaal mengsel en verwarm de pan. Begin op middelmatig en voeg de boter en een snuf zout toe. Blijf nu roeren met een spatel tot het mengsel minimaal 71 C, maar maximaal 80 C is. Schenk de curd in een schone glazen pot en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Snijd de meringue in het midden open en vul deze met het slagroom-yoghurtmengsel, mango, passiefruit en curd. Leg het kapje er in stukken tussen.




     

lekker om te serveren bij dit gerecht

  7.99
[884,0000 - 0] 0007897000
  16.99
[275,0000 - 0] 0034967000