Voeg toe aan favorieten
Perzik met bacon
(0)

Perzik met bacon

Gourmetten Wat nou oubollig en cliché? Koken aan de eettafel is nog altijd de ideale manier om lekker lang en gezellig te tafelen. Gourmetten kun je zo simpel maken als je zelf wilt, maar het is nog leuker als je net even wat anders op de bakplaat legt. Vooral als je het zelf maakt, en ook dat hoeft niet moeilijk te zijn.

Ingrediënten

  • 2 perziken in partjes van 8 stukken snijden
  • 8 plakjes bacon
  • 2 tl fijn gehakte basilicum
  • Balsamico azijn

Bereiding

Snij de perziken in partjes van 8 stuk­ken. Wikkel een stuk bacon strak om de perzik en leg het op de bakplaat. Zet de warmte van de bakplaat nu wat lager. Grill de perziken tot het spek bruin en knapperig aan beide zijden is. Houd het goed in de gaten, want het kan snel gaan. Haal het van de bakplaat, doe er wat vers gesneden basilicum overheen en besprenkel het een beetje met balsamico azijn.

lekker om te serveren bij dit gerecht